Сенат США. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Чого очікувати від завтрашнього голосування в Сенаті: версія нардепа

У вівторок, 23 квітня, відбудеться позачергове засідання Сенату США. На ньому розглянуть законопроект щодо підтримки України, за який уже проголосувала Палата представників.

Про це нагадав народний депутат України від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Зберуться о 20:00 і проведуть два голосування", — зазначив він.

За його словами, сенатор Лі, який затягував голосування минулого разу, намагатиметься протягнути можливість додаткових поправок у законопроект щодо допомоги Україні. Аби не допустити такої "тяганини", потрібна проста більшість — 50+.

"Далі подолання флібустерства — 60+ голосів. А ось після цього невідомо, як піде питання: чи одразу домовляться без тривалого обговорення, чи затягнуть на день-два, як це вже відбувалося щодо українського пакета в Сенаті", — додав Железняк.

Однак він усе ж висловив сподівання, що через те, що сенатори спеціально на це голосування повертаються у Вашингтон із перерви, то, мабуть, домовляться між собою особливо не затягувати.

"У будь-якому разі вже на цьому тижні піврічна епопея з голосування у Конгресі США за наш пакет остаточно завершиться", — підсумував Ярослав Железняк.

Нагадаємо, що сьогодні з візитом до Києва прибула двопартійна делегація Палати представників США. Її члени наголосили, що затримка із затвердженням допомоги Україні не пов’язана зі зменшенням рівня підтримки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.04.2024 23:39