Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Чому скасували ходу "Безсмертного полку" в Росії: пояснення британської розвідки

Чергове скасування в Росії традиційної ходи "Безсмертний полк" на 9 травня може свідчити й про побоювання надзвичайних ситуацій, і про застереження, що масові заходи можуть стати місцем прояву невдоволення через війну в Україні.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Британські розвідники зазначили, що Росія скасувала марші "Безсмертного полку", натомість портрети загиблих родичів пропонують розвішувати на автомобілях і в громадських місцях у період з 1 до 11 травня.

Крім того, у п’яти областях Росії — Брянській, Псковській, Бєлгородській, Рязанській і Курській — скасували також паради до 9 травня, ймовірно, через побоювання, що там можливі атаки українських безпілотників.

У цьому контексті британські аналітики пригадали торішній інцидент за тиждень до 9 травня, коли над Кремлем вибухнув невідомий безпілотник, а Росія звинуватила в цьому Україну.

"Це вже другий рік, коли скасовують марш "Безсмертний полк" і з безпекових міркувань згортають паради до Дня перемоги. Цього року Дню перемоги передує інавгурація Путіна, що відбудеться 7 травня. На розрахунок російського керівництва також могли вплинути потенціал для протестів і висловлення невдоволення війною проти України", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що на ресурси путінської партії "Єдина Росія" 26 квітня здійснили масштабну кібернетичну атаку. Її організували фахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.04.2024 13:34