Фото: Pixabay

Росія скасовує марші "Безсмертного полку": британська розвідка назвала причину

Росія скасувала традиційні травневі марші пам'яті "Безсмертного полку". Російська влада, ймовірно, стурбована тим, що учасники покажуть масштаб нещодавніх втрат окупантів в Україні. 

Про це йдеться в звіті британської розвідки.

Офіційно ходу заборонили з міркувань безпеки. У британській розвідці зазначають, що рішення про скасування прийняли після того, як власник групи "Вагнера" Євген Пригожин публічно засумнівався, чи насправді в Україні є "нацисти".

"Влада продовжує спроби об'єднати російську громадськість навколо поляризаційних міфів про 1940-і роки. 12 квітня 2023 року державне інформаційне агентство РІА Новини повідомило про "унікальні" документи з архівів ФСБ, які свідчать про причетність нацистів до вбивства 22 тис. польських громадян під час Катинської різанини 1940 року. Насправді ж відомо, що відповідальним за це був НКВС — попередник нинішньої ФСБ. Держдума Росії офіційно засудила Йосипа Сталіна за ці вбивства у 2010 році", — йдеться у повідомленні.

Керівники кількох російських регіонів, які межують з Україною, а також тимчасово окупованого Криму оголосили про скасування зазвичай гучних військових парадів 9 травня. В окупованому Росією Криму також "з міркувань безпеки" цьогоріч не проводитимуть військові заходи.

Звіт британської розвідки

Нагадаємо, Федерація незалежних профспілок Росії цього року рекомендує не проводити мітинги та ходи, присвячені 1 травню. У Москві відповідно теж не буде подібних заходів.

Також у російському Курську скасували парад до Дня перемоги. Таку заяву зробив губернатор області Роман Старовойт. Повідомляють, що скасування параду пов'язане через безпекову ситуацію в області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.04.2023 10:40