Фото: Pixabay

"Паники нет": у Москві скасували парад на 1 травня

Федерація незалежних профспілок Росії цього року рекомендує не проводити мітинги та ходи, присвячені 1 травню. У Москві відповідно теж не буде подібних заходів.

Про це повідомив заступник голови ФНПР Олександр Шершуков, пише ТАСС.

У столиці РФ не буде ходи й мітингів, але планується урочисте засідання.

"У ньому братиме участь профспілковий актив, профспілкові керівники та запрошені деякі представники соціальних партнерів", — сказав він.

Шершуков сказав, що основними форматами проведення 1 травня будуть зустрічі у трудових колективах, зустрічі керівників регіонів із профактивом, засідання тристоронніх комісій.

"Через те, що зараз рівень терористичної небезпеки вищий, навіть у тих регіонах, які далекі від місць спеціальної військової операції. Так і те, що потрібно в інших формах як мінімум цей Первомай проводити, на наш погляд" , — додав чиновник.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Криму цього року росіяни не проводитимуть першотравневу демонстрацію, ходу "Безсмертний полк" та військовий парад 9 травня. Заходи скасували "з міркувань безпеки".

У російському Курську скасували парад до Дня перемоги. Таку заяву зробив губернатор області Роман Старовойт. Повідомляють, що скасування параду пов'язане через безпекову ситуацію в області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.04.2023 13:59