Фото: Facebook Ірина Верещук

Україна готується до повернення Криму: влада ухвалила важливе рішення

Невдовзі українські відомства почнуть готувати кадровий резерв для Криму. Це необхідно з огляду на перспективу деокупації півострова. 

Як повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територійпитання кадрового забезпечення деокупованого Криму обговорили на міжвідомчій нараді. Крім того, учасники розглянули питання відповідальність за колабораціонізм, повернення українського майна, а також правовий статус колонізаторів.

"Перспектива деокупації Криму свідчить про те, що необхідно починати готувати кадри для Криму вже зараз: правоохоронні органи, працівників юстиції, освітян та інших державних службовців. Найближчим часом відповідні відомства отримають доручення готувати кадровий резерв для Криму", — заявила віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук.

Вона нагадала, що з точки зору реінтеграції Крим має низку особливостей, на які ми маємо зважати. Це і значна кількість населення, і тривалий період тимчасової окупації. Все це потрібно врахувати — як при розробці законодавчої бази, так і під час реінтеграції на практиці.

Нагадаємо, екс-командувач військ США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес вважає, що Україна може звільнити тимчасово окупований Крим вже влітку 2023 року. Однак для цього потрібно, щоб західні партнери продовжили надавати їй допомогу та зберегли санкції проти Росії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.02.2023 19:38