Фото: Pixabay

Дощі з мокрим снігом та туман: які області накриє негода 20 березня

У середу, 20 березня, у більшості регіонів очікується дощ, подекуди з мокрим снігом. Погода в Україні буде хмарною, але з проясненнями.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

"Хмарно з проясненнями. Дощ, вночі з мокрим снігом, лише в більшості районів східних областей, вночі й на Київщині та Житомирщині без істотних опадів", — йдеться у повідомленні.

Водночас у південних та західних областях вранці місцями туман. Вітер переважно північно-східний з поривами 5-10 м/с.

Температура вдень коливатиметься у межах +3...+8°C, у південно-східній частині та на Закарпатті повітря прогріється до +7...+12°C. У Карпатах сніг, температура вдень становитиме близько 0°C.

У Києві та області також буде хмарно з проясненнями. Вдень очікуються дощі. В Київській області стовпчики термометрів показуватимуть від +3°C до +8°C. Водночас у столиці температура повітря становитиме +5...+7°C.

Зауважимо, раніше кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич повідомляв, що перший весняний місяць порадує жителів України спокійною, теплою та переважно сонячною погодою. Однак подекуди очікуються заморозки, а також опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Синоптик вважає, що тенденція стабільного тепла, яка спостерігалася у лютому, збережеться й у березні. На більшій частині Європи переважатимуть погодні процеси антициклонального характеру.

Нагадаємо, останній день зими у столиці був аномально теплим. Так, 29 лютого метеорологи зафіксували одразу два температурні рекорди. Зокрема, максимальна температура повітря досягла +12,1°C, що на 2,8°C вище попереднього рекордного показника для цього дня 2008 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.03.2024 07:53