Фото: Pixabay

Останній день зими у столиці став рекордно теплим

Останній день зими у столиці України був аномально теплим. Зокрема, 29 лютого метеорологи зафіксували одразу два температурні рекорди.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

"Останній день лютого у столиці став рекордно теплим", — наголосили метеорологи.

Так, 29 лютого максимальна температура повітря досягла +12,1°C, а це на 2,8°C вище попереднього рекордного показника для цього дня 2008 року.

До того ж середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала +5°C, що перевищило попередній рекордний показник 2016 року на 0,4°C.

Зауважимо, кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич спрогнозував, що перший весняний місяць порадує жителів України спокійною, теплою та переважно сонячною погодою. Однак подекуди очікуються заморозки, а також опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Синоптик вважає, що тенденція стабільного тепла, яка спостерігалася у лютому, збережеться й у березні. На більшій частині Європи переважатимуть погодні процеси антициклонального характеру.

Нагадаємо, протягом 2023 року у Києві зафіксували майже 50 температурних рекордів. Середньорічна температура у столиці становила +10,8°C. Цей показник на 1,8°C перевищує кліматичну норму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.03.2024 15:50