Фото ілюстративне. Джерело: "Укргідроенерго"

Дві гідроелектростанції виведено з ладу в Україні через російські обстріли

У середу, 8 травня, під час ранкових обстрілів критичної інфраструктури значної шкоди завдано обʼєктам гідроенергетики. Внаслідок ворожої атаки дві гідроелектростанції виведено з експлуатації.

Про це повідомила пресслужба "Укргідроенерго".

"Ворог продовжує масовано атакувати та знищувати енергетичну інфраструктуру України, завдаючи руйнівних цілеспрямованих ударів", — йдеться в повідомленні.

В "Укргідроенерго" додали, що зараз уся гідрогенерація зазнала нищівних пошкоджень. Зазначається, що знищене обладнання потребує чималих зусиль для ремонту, відновлення та значних фінансових коштів.

"Нині підтримка, допомога та рішучі дії міжнародної спільноти як ніколи надзвичайно важливі", — наголосили в "Укргідроенерго".

Нагадаємо, що 8 травня російські окупанти атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області. Вони запустили по Львівщині 12 ракет, 8 із них збито. За інформацією начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, окупанти влучили крилатими ракетами в обʼєкт генерації енергії у Червоноградському районі, там були два осередки загоряння. Також через влучання російської ракети постраждав обʼєкт критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2024 13:56