ДніпроГЕС після влучання ворожих ракет. Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Було два прямих влучання: в "Укргідроенерго" розповіли про ситуацію на ДніпроГЕС

У ніч на п'ятницю, 22 березня, у Запоріжжі по Дніпровській гідроелектростанції було два прямих влучання — пошкоджено ГЕС-1 та ГЕС-2. Наразі невідомо, чи вдасться відновити ГЕС-2, вона сильно пошкоджена. 

Про це повідомив директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

За його словами, "приліт" стався в опору ДніпроГЕС, розбиті також підкранові балки. Обидві станції наразі не працюють. Станція здійснює усі заходи, аби підняти затвори й здійснити пропуск води нижче по течії Дніпра. Остаточну оцінку "Укргідроенерго" зможе дати за деякий час, коли буде ліквідовано пожежу. Наслідки буде прораховано протягом дня.

"Сподіваюсь, що світ зреагує на удари,  які знову відбуваються по об’єктах критичної інфраструктури України. Недостатня реакція світового товариства на руйнацію Каховської ГЕС спровокувала те, що  ворог не побачив великих наслідків для себе. І тому надалі Росія продовжує бити по українських гідроспорудах. Це велика небезпека, що може призвести до екологічної катастрофи", — сказав Ігор Сирота.

Варто зазначити, що, на щастя, обійшлося без жертв серед співробітників "Укргідроенерго".

Відомо, що вранці російська ракета влучила в тролейбус, який рухався через дамбу Дніпровської гідроелектростанції. Там перебували люди, які їхати з або на робочу зміну.

Нагадаємо, раніше Володимир Курдицький в ефірі спільного національного телемарафонузаявив, що Росія здійснила найбільшу атаку на енергетику країни за весь час війниВорог цілив в різні об'єкти енергосистеми — генерацію, високовольтні підстанції, підстанції операторів розподілу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.03.2024 11:11