Фото: Генштаб ЗСУ

З березня виплати військовим нараховуватимуть по-новому. Хто отримуватиме 100 тис. грн?

Кабінет міністрів змінив підхід до виплат військовослужбовцям. Так, 100 тисяч гривень надбавки отримуватимуть ті військові, які виконують бойові завдання на передовій. Водночас 30 тисяч гривень платитимуть захисникам, які працюють на фронті, але не беруть участі в боях.

Про це повідомив начальник відділу грошового забезпечення та заробітної плати Управління соціальної підтримки Міністерства оборони Олег Рогаль у коментарі LВ.ua.

Так, за його словами, виплату у 100 тисяч гривень отримуватимуть військовослужбовці ЗСУ, ГУР Міноборони, СБУ, Державної прикордонної служби, Служби зовнішньої розвідки, Нацгвардії, Управління державної охорони, Держспецзв’язку, Державної спеціальної служби транспорту, осіб рядового і начальницького складу ДСНС, осіб начальницького складу Управління спеціальних операцій НАБУ.

"100 тисяч — це передня лінія в глибину батальйонно-опорних пунктів. Це виплати тим, хто безпосередньо бере участь у бойових діях. Плюс їм також зараз збільшать щомісячні виплати. Так, щомісячне грошове забезпечення було 13 000 і плюс 100 000 винагороди, а з 1 лютого піднялося до 20 тис. і плюс 100 тисяч", — зазначив Рогаль.

Він зазначив, що військові, які виконують бойові завдання не на фронті, наприклад, сили ППО, отримуватимуть 100 тисяч гривень. Водночас надбавка нараховуватиметься згідно з бойовими розпорядженнями за час виконання завдань — сюди враховуватиметься ураження цілей, тобто за дні роботи, коли летять ракети.

Водночас військові, які працюють на фронті, але не беруть участі в боях, наприклад — перебувають на другій і третій лініях оборони, отримуватимуть 30 тисяч гривень.

"Також ця премія для тих, хто служить у прикордонних районах областей, де не ведуться бойові дії. Це стосується і тих, хто працює в матеріально-технічному забезпеченні", — пояснив посадовець.

Нагадаємо, 31 січня повідомлялося, що влада оновила програму виплати компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, йдеться про вдосконалення програми.

Додамо, раніше опитування Інституту соціології НАН України показало, що для нормального життя українцю достатньо в середньому 14 231 грн. Це — близько $340 за актуальним курсом.

Економіка, 02.02.2023 23:10