Фото: Міноборони США

Коли до України доправлять новий пакет допомоги від США: заява американського генерала

Озброєння з нового пакету допомоги для України повинно якнайшвидше відправитись до України. Пентагон очікував ухвалення законопроекту про додаткове фінансування для Києва й тривалий час планував подальші кроки.

Про це повідомляє "Голос Америки".

За даними джерела, військове відомство США доправить необхідні озброєння з пакету допомоги, погодженого американським президентом Джо Байденом, "якомога скоріше".

"Як ви уявляєте, те, чим ми займаємося в Міністерстві оборони, — це планування. І ми багато плануємо... ми були зосереджені на цьому протягом тривалого часу, й розуміючи, що ми дедалі більше наближаємося до цього... ми були готові в плані дозволів та переміщення боєприпасів в Україну. Ми доправимо ці спроможності в Україну якомога швидше", — йдеться у заяві генерала США Чарльза К. Брауна.

Заяви генерала додалися до вже численних заяв посадовців США, які, після схвалення додаткового фінансування Конгресом та підписання цього закону Джо Байденом, обіцяють відправити військову допомогу Україні у якомога коротші строки.

Нагадаємо, 24 квітня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Він передбачає надання нашій державі понад 60 мільярдів доларів. 

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що новий пакет військової допомоги від Сполучених Штатів Америки міститиме ракети ATACMS і необхідні системи протиповітряної оборони.

Аналітики американського Інституту вивчення війни переконані, що завдяки надходженню нової партії далекобійних ракет ATACMS, українські воїни зможуть послабити логістику російських окупантів, а також завдавати потужних ударів по їхніх аеродромах у глибокому тилу.

На думку речника Кремля Дмитра Пєскова, постачання Україні далекобійних ракет ATACMS не змінить хід війни. Він також звинуватив американців у втручанні в конфлікт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.04.2024 22:57