Фото: МЗС України

Кулеба провів зустріч з генсеком НАТО Столтенбергом: про що говорили

У четвер, 18 квітня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом. Зустріч відбулася в Італії на полях зустрічі очільників зовнішньополітичних відомств "Групи семи".

Про це повідомила прес-служба МЗС України.

Зазначається, що у ході перемовин Кулеба подякував Столтенбергу та союзникам по НАТО за підтримку України, зокрема щодо додаткових систем Patriot. Крім того, очільник МЗС закликав НАТО до швидких дій для захисту українців від російського повітряного терору.

"Я вдячний Генеральному секретарю за те, що він докладає всіх зусиль, щоб задовольнити нашу нагальну потребу в отриманні більшої кількості систем "Patriot" та ракет до них. Я вітаю збір у розмірі 500 мільйонів доларів для Комплексного пакета допомоги", — наголосив Кулеба.

До того ж український дипломат привітав амбітний п'ятирічний план генерального секретаря щодо підтримки України на суму 100 мільярдів доларів.

Нагадаємо, 17 квітня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом. Лідери обговорили ракетний обстріл Чернігова та військову підтримку України.

Крім того, Єнс Столтенберг заявив, що 19 квітня відбудеться засідання Ради Україна — НАТО. Участь у заході візьме й президент України Володимир Зеленський.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.04.2024 23:50