Фото: Telegram Володимира Зеленського

Лідер демократів у Палаті представників США може прибути в Україну: його запросив Зеленський

У неділю, 28 квітня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншості в Палаті представників Гакімом Джеффрісом. Глава держави запросив американського законодавця в Україну.

Відповідне повідомлення Зеленський опублікував у своєму Telegram-каналі. Український лідер, зокрема висловив подяку Джеффрісу за його особисту роль в ухваленні Конгресом закону про допомогу Україні.

"Відзначив двопартійну підтримку нашої країни в Конгресі та лідерство президента Байдена. Запросив пана Джеффріса до України", — написав Зеленський.

Президент України також розповів про нагальну потребу в посиленні української протиповітряної оборони системами "Петріот" для захисту українських міст і громад, економіки та критичної інфраструктури від російського повітряного терору.

Нагадаємо, 22 квітня до української столиці прибула з візитом двопартійна делегація Конгресу Сполучених Штатів Америки. Цей візит став ще одним нагадуванням про те, що підтримка США є непохитною.

За даними Bloomberg, схвалення США на надання допомоги у розмірі понад 60 мільярдів доларів дає рятувальне коло для українських Збройних сил, хоча саме воно навряд чи зможе переламати хід війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.04.2024 17:51