Фото: Офіс президента

Зеленський оцінив можливість війни між Росією і НАТО та назав умову для протистояння

Президент Володимир Зеленський заявив, що існує можливість війни між Росією та країнами Північноатлантичного альянсу. Проте цей сценарій стане реальністю у тому випадку, якщо Україна не встоїть.

Відповідну заяву очільник держави зробив в інтерв'ю бразильським журналістам.

"Хоча скажу, що якщо ми не витримаємо це все, але я вірю, що цього не станеться, але припустимо, що ми не витримаємо, то в Росії не так багато кроків куди йти далі. Вони прийдуть до балтійських держав, хоче це хтось не хоче, кажуть, що цього не буде, всі ці суперечки зайві — вони точно прийдуть, тому що їм потрібно кудись іти вперед", — заявив Зеленський.

На думку президента, найбільш безпечним варіантом для Путіна буде напад на країни, де не буде великого опору. Він також зазначив, що Путін помилився, коли вирішив напасти на Україну, проте надалі він не повторить свою помилку.

"Другий раз він таку помилку не повторить, бо простіше з країною, яка менша. Менш захищена, менше людей, менше зброї. І це буде країна, яка була в Радянському союзі. І під це потрапляють балтійські країни. І він туди піде", — вважає президент.

Зеленський наголосив, що у разі нападу на країни Балтії західним військам буде складно вибивати росіян.

"І це буде війна Росія—НАТО. Безумовно, вона буде, якщо Україна не встоїть. Або не йти туди. І тоді це буде перемога Росії над країнами НАТО. І тоді буде перерозподіл територій по всьому світу", — заявив глава держави.

Нагадаємо, німецький генерал-лейтенант Карстен Броєр заявляв, що Росія може підготуватися до нападу на країни Північноатлантичного альянсу через п'ять-вісім років, коли відновить свої сили після війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.04.2024 19:48