Фото: Офіс президента

Для України важлива участь Бразилії у Глобальному саміті миру, — Зеленський

Україна зацікавлена в участі Бразилії та, зокрема, президента Лули да Сілви в першому Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії в червні.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам.

"Вважаю, що його присутність там, як і будь-яких лідерів будь-яких держав світу, які отримують запрошення, говорить про те, що вони, ці люди, хочуть миру. Бажано, щоб це був справедливий мир для України", — зазначив Зеленський.

За словами очільника держави, тривалий час Україна не могла донести до Бразилії правду про розвʼязану Росією війну. На думку Зеленського, так сталося через довгострокові відносини Бразилії з Радянським Союзом, продовження сучасною Росією його політики і просування російських пропагандистських наративів в інформаційному просторі країн Латинської Америки.

"І це ваш великий плюс, що журналісти Бразилії почали приїжджати в Україну, розуміти, що тут відбувається, і потім видавати цю інформацію", — сказав Президент.

Президент також наголосив, що для України дуже важлива підтримка Бразилії та додав, що запрошує Лула да Сілву відвідати нашу країну із офіційним візитом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бразильська влада докладає зусиль, щоб організувати приїзд у країну главу Кремля Володимира Путіна. Його розшукує Міжнародний кримінальний суд (МКС). 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Політика, 20.04.2024 15:50