Фото: mfa.gov.ua

У Бразилії ніхто не хоче говорити про війну в Україні, — посол Мельник

Посол України у Бразилії Андрій Мельник повідомив, що у цій країні ніхто не хоче говорити про війну в Україні, бо тамтешні політики та високопосадовці займають "нейтральну позицію". Схилити Бразилію на сторону України не спромігся навіть президент Франції Еммануель Макрон.

Як зазначив він в інтерв'ю "Радіо NV", для нього ситуація зі ставленням до України у Бразилії "у десятки разів складніша", ніж коли він працював у Німеччині в часи перед повномасштабним вторгненням Росії й в перші місяці після. 

"У мені іноді складається враження, що люди тут живуть на іншій планеті. Про війну — і це доволі сумний факт — тут ніхто говорити не хоче. Тобто якщо ви йдете до МЗС, проводите зустрічі з парламентаріями, то теми війни просто уникають, тому що вона незручна, бо немає що відповісти, людям ніяково через офіційну так звану нейтральну позицію щодо російської агресії проти України", — каже Мельник.

Він вважає, що на сьогодні в плані діяльності у Латинській Америці Україна "абсолютно сама", а наші Західні партнери не можуть по-справжньому переконати Бразилію змінити політичний курс, адже вони не докладають потрібних зусиль.

Посол України в Бразилії в цьому контексті пригадав триденний візит президента Франції Еммануеля Макрона, який заявляв, що має намір схилити позицію бразильського президента на бік України. Проте президент цієї держави Лула да Сілва сказав, що у бразильців немає "такої нервозності, як у Франції, оскільки ми перебуваємо за багато тисяч кілометрів від цієї війни".

Варто зазначити, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак торік влітку заявляв, що наша країна та Бразилія мають можливість почати нову еру відносин, бо в них є спільний інтерес у багатьох сферах, які можуть підтримати економіку у майбутньому. 

Нагадаємо, торік президент України Володимир Зеленський призначив Андрія Мельника послом у Бразилії. Відомо, що до цього призначення він був заступником міністра закордонних справ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Світ, 02.04.2024 10:18