Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

"Може реально наблизити справедливий мир": Зеленський провів низку важливих розмов

У вівторок, 7 травня, президент Володимир Зеленський приділив максимум уваги підготовці першого Глобального саміту миру. Він може реально наблизити справедливий мир в Україні.

Відповідне повідомлення Зеленський оприлюднив у своєму Telegram-каналі. Глава держави наголосив, що більше держав світу проявлять своє лідерство на Саміті, то ближчим стане мир. 

"Ми працюємо над тим, щоб усі континенти були представлені на Саміті та щоб кожен лідер зміг долучитись до відновлення повної сили та дієвості Статуту ООН", — йдеться у заяві президента.

Зеленський також 7 травня провів ще низку міжнародних переговорів — з лідерами Бельгії, Іспанії, Латвії та Фінляндії. 

"Особисто запросив партнерів на Саміт і вдячний за підтвердження участі. Обговорили, як зробити спільну роботу заради відновлення миру та міжнародної безпеки максимально дієвою", — додав президент України.

Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоку. На нього Швейцарія запросила понад 160 країн і міжнародних організацій, але не Росію.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що на Глобальному саміті миру Україна планує зосередитись на трьох головних питаннях. Ця представницька зустріч відбудеться вже 15-16 червня.

Нагадаємо, що 16 січня президенти України та Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда зустрілися в кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Вони відвідали виставку про воєнні злочини Росії, яку відкрили в Українському домі.

Своєю чергою Китай ініціює міжнародну мирну конференцію щодо війни між Російською Федерацією та Україною, в якій сторони повинні брати участь "на рівних". На ній повинно розглядатись справедливе обговорення всіх мирних планів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.05.2024 20:14