Анджей Дуда і Володимир Зеленський. Джерело: polskieradio24.pl

Зеленський і Дуда зустрілися в Давосі: про що говорили президенти (відео)

У четвер, 16 січня, президенти України та Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда зустрілися в кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Вони відвідали виставку про воєнні злочини Росії, яку відкрили в Українському домі.

Про це повідомило PolskieRadio24.

"Я запевнив президента Володимира Зеленського, що політика щодо України буде стабільною, це політика підтримки весь час", — зазначив Дуда.

За його словами, вже за декілька днів Київ відвідає новий прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск. Дуда додав, що вірить у здатність вести хорошу політику щодо України разом із польським урядом.

Також польський президент зазначив, що поява нової держави НАТО між Росією та Польщею зміцнить безпеку її країни. Він наголосив, що Україна потребує потужної підтримки Заходу, зокрема, в плані озброєння.

Як відомо, ще в середині вересня Польща вирішила в односторонньому порядку запровадити заборону на імпорт українського зерна, коли такі заходи скасувала Єврокомісія. На тлі того рішення відносини між Польщею й Україною загострилися.

Також пізніше польські перевізники вирішили розпочати блокаду кордону з Україною. Вони суттєво ускладнили рух вантажівок, що вплинуло на український імпорт і експорт.

Нагадаємо, що сьогодні польські перевізники завершили блокування кордону перед пунктами пропуску "Краківець" і "Рава-Руська". Прикордонники працюють у режимі, який дозволить забезпечити пропуск максимальної кількості вантажівок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.01.2024 22:52