Пункт пропуску "Краківець". Джерело: ДПСУ

Два пункти пропуску на польсько-українському кордоні розблоковано: де відновлено рух вантажівок

У вівторок, 16 січня, польські перевізники завершили блокування кордону перед пунктами пропуску "Краківець" і "Рава-Руська". Прикордонники працюють у режимі, який дозволить забезпечити пропуск максимальної кількості вантажівок.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

"Польські перевізники завершили блокування кордону перед пунктами пропуску "Краківець" і "Рава-Руська". Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів в обидвох напрямках здійснюється у звичному режимі", — зазначили прикордонники.

У відомстві додали, що прикордонники разом із працівниками контрольних служб працюють у режимі, який дозволить забезпечити пропуск максимальної кількості вантажівок.

Також відомо, що наразі на в'їзд в Україну перед цими пунктами пропуску очікують майже 700 вантажівок.

"Врахуйте цю інформацію під час планування міжнародних перевезень", — сказано в повідомленні.

Джерело: Державна прикордонна служба України

Джерело: Державна прикордонна служба України

Як відомо, з 6 листопада польські перевізники оголосили про початок страйку, який планували до початку січня 2024 року. Заблокованими виявилися три контрольно-пропускні пункти на кордоні з Україною: "Ягодин — Дорогуськ", "Краковець — Корчова", "Рава-Руська — Гребенне", там випускали та впускали вантажний транспорт не більше однієї фури в один бік на годину. Пізніше, 23 листопада, перевізники перекрили й пункт пропуску "Медика — Шегині". Крім того, страйкарі мали наміри поширити блокування також на пункт контролю "Нижанковичі — Мальховіце".

Нагадаємо, речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що станом на 15 січня румунські аграрії блокували в’їзд вантажних авто до України на двох пунктах пропуску. У чергах перебували 600 вантажівок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.01.2024 19:34