Фото: "Укрінформ"

Румунські фермери блокують два пункти пропуску: яка ситуація на українському кордоні

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що румунські аграрії блокують в’їзд вантажних авто до України на двох пунктах пропуску. 

В ефірі телемарафону посадовець зазначив, що у "єЧерзі" перебувають 600 вантажівок.

"Сьогодні знову поновилося блокування, але вже, на жаль, на двох напрямках: до напрямку пункту пропуску "Порубне" додався ще напрямок пункту пропуску "Красноїльськ", це з румунської сторони пункт пропуску "Вікову-де-Сус". До 17-ї години у напрямку пункту "Порубне" ми все-таки фіксували часткове уповільнення руху, а вже о 17-й годині сьогодні румунська сторона повідомила про припинення руху вантажівок у бік Румунії", — повідомив Демченко.

За словами речника, у напрямку пункту пропуску "Красноїльськ" рух практично від початку блокування не здійснюється. Водночас на румунських КПП у "єЧерзі" перебувають 600 вантажівок.

"По напрямку пункту пропуску "Порубне" в "єЧерзі" перебувають зараз близько 600 вантажівок, але звісно що вони фізично не присутні на кордоні. А у напрямку ПП "Красноїльськ" черга жива, там не діє електронна черга, і перетинати кордон можуть лише вантажівки, які слідують порожніми. З годину тому, за нашими спостереженнями, близько 20 транспортних засобів очікували на можливість перетину в бік Румунії", — додав Демченко.

Нагадаємо, 13 січня румунські фермери заблокували рух вантажівок через пункт пропуску "Сірет". Причини блокування невідомо. На виїзд з України в той час в "Є-черзі" було зареєстровано 825 автомобілів. Водночас пропуск легкових автомобілів, пасажирських автобусів та пішоходів здійснювався в звичайному режимі. Загалом блокування руху вантажівок на КПП "Сірет" тривало шість годин.

Також блокування кордону продовжилося 14 і 15 січня. Зокрема, у понеділок румунські фермери заблокували ще й пункт пропуску "Вікову-де-Сус".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.01.2024 20:22