Фото: Офіс президента

Дуда привітав Україну і Молдову з рішенням саміту ЄС щодо початку переговорів про вступ

Президент Польщі Анджей Дуда привітав Україну і Молдову з позитивним рішенням лідерів Євросоюзу почати з ними переговори про вступ.

Відповідне повідомлення Дуда опублікував у соцмережі X.

Польський лідер зауважив, що його країна завжди виступала за розширення Євросоюзу. Він також зауважив, що дане рішення лідерів ЄС є історичним.

"Історичне рішення Європейської Ради про відкриття переговорів про вступ України та Молдови! Польща завжди підтримувала процес розширення. Багато хто не вірив, коли ми почали боротьбу за переговори з Україною. Вітання Володимиру Зеленському і Маї Санду" — написав Дуда.

Дуда привітав Україну і Молдову з історичним рішенням саміту ЄС

Скріншот

Зауважимо, 14 грудня лідери Європейського Союзу ухвалили рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою щодо вступу до економічно-політичного блоку. Рішення лідерів ЄС означає, що Європейська комісія без подальшого відтермінування починає готувати технічні аспекти переговорів з Україною про членство (так звану переговорну рамку). Її можуть затвердити на наступному саміті ЄС навесні 2024 року, якщо буде визнано, що Україна виконала всі попередні критерії Єврокомісії.

Нагадаємо, політичний радник прем'єр-міністра Угорщини Балаж Орбан заявив, що його країна вважає неправильним рішення ЄС щодо відкриття перемовин про вступ України до блоку. До того ж Балаж Орбан попередив, що розпочати перемовини буде не так вже й просто, адже держави-члени ще повинні одностайно погодити конкретні рамки переговорів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.12.2023 13:02