Фото: поліція Київської області

"Отримували завдання через Telegram": на Київщині затримали групу осіб, які підпалювали релейні шафи на залізниці

На Київщині затримали групу осіб, які здійснювали диверсії на залізниці. Хлопці підпалювали релейні шафи сигнальної установки. "Завдання" вони отримували через Telegram.

Про це повідомила прес-служба поліції Київської області.

"Повідомлення про злочин до поліції надійшло від диспетчера Дарницької дистанції сигналізації та зв'язку. На перегоні Баришівка-Бориспіль невідомі здійснили підпал релейної шафи сигнальної установки, що порушило роботу транспорту", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели низку оперативно-розшукових заходів та встановили правопорушників. Так, четверо хлопців облили легкозаймистою рідиною та підпалили комплекс автоматичних пристроїв, які відповідають за роботу світлофора на залізничних коліях. 

Фото: Національна поліція

Фото: Національна поліція

Як зʼясували працівники поліції, юнаки отримали "замовлення" від невстановленої особи через Telegram. За грошову винагороду вони здійснили на залізничному перегоні чотири аналогічні підпали. Фігуранти завдали матеріальних збитків "Укрзалізниці", сума яких встановлюється.

"Трьох жителів Борисполя затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Також до вчинення вказаних правопорушень причетний їх 19-річний товариш", — заявили в прес-службі.

Фото: Національна поліція

Фото: Національна поліція

У поліції додали, що усім злочинцям загрожує до 10 років за ґратами. Наразі правоохоронці встановлюють замовників даного злочину.

Нагадаємо, 5 січня Служба безпеки України затримала у Києві власника агрохолдингу, який постачає продукти харчування для рашистів на лівобережжі Херсонщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.01.2024 17:59