Фото ілюстративне. Джерело: "Укренерго"

В "Укренерго" анонсували графіки відключення електроенергії на 21 травня: подробиці

У вівторок, 21 травня впродовж усієї доби по всій території України для промислових та побутових споживачів будуть діяти графіки погодинних відключень електроенергії. 

Про це йдеться у повідомленні "Укренерго".

У компанії зазначили, що відключення електроенергії можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання, які Диспетчерський центр "Укренерго" вже довів до кожного обленерго. Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у конкретному регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

В "Укренерго" нагадали, що головна причина застосування заходів обмеження — наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях. З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

Варто зазначити, що голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький 20 травня заявив, що потепління в Україні вплинуло на енергосистему. За його словами, це може відбитися на частоті відключення електроенергії. 

Нагадаємо, раніше очільник "Укренерго" інформував, що ситуація в українській енергосистемі залишається важкою. Щоб покрити дефіцит електроенергії вводять графіки стабілізаційних відключень. Улітку можливо також доведеться застосовувати обмеження споживання.

За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, росіяни намагаються використати дефіцит в Україні систем протиповітряної оборони, щоби зруйнувати її енергетичну систему. Таким чином окупанти прагнуть підірвати оборонно-промисловий потенціал України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.05.2024 19:32