Фото ілюстративне. Джерело: hromadske

Диверсії на залізниці: британська розвідка розповіла про методи протестів росіян

Через сімнадцять місяців після того, як повідомили про перші інциденти, диверсії на російській залізниці антивоєнними активістами продовжує становити серйозну проблему для російської влади.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Дослідження незалежного російського ЗМІ "Медіазона" свідчать, що станом на жовтень 2023 року з початку повномасштабного вторгнення до суду дійшло 76 справ про саботаж на залізниці. Притягнуто до кримінальної відповідальності щонайменше 137 осіб, переважна більшість з яких віком до 24 років.

"З початку 2023 року на ключових об’єктах залізничної інфраструктури нанесли трафарети, в яких вказувалося, що за Кримінальним кодексом РФ диверсія може каратися аж до довічного ув’язнення", — йдеться в повідомленні.

Британські розвідники пояснили, що військове матеріально-технічне забезпечення Росії, включаючи забезпечення війни в Україні, як і раніше, залежить від 33 тисяч кілометрів залізничної лінії країни.

"Оскільки в Росії заборонені практично всі методи відкритого інакомислення, саботаж стає помітним методом протесту деякої частини молодих людей у Росії проти так званої "спеціальної воєнної операції", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що в п’ятницю, 13 жовтня, в Мелітополі о 7:40 партизани підірвали потяг, який щодня возив із Криму до Мелітополя та Дніпрорудного боєприпаси та паливо. У зворотному напрямку він забирав пошкоджену техніку та награбоване у вигляді залізної руди, зерна та іншого майна. Таким чином окупанти мають пошкодження логістичного шляху.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.11.2023 11:42