Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

На польській залізничній станції пошкоджено 160 тонн українського зерна (фото)

У ніч на 25 лютого в Польщі на станції Котомеж була розсипана українська агропродукція з восьми напіввагонів. Вантаж прямував транзитом до порту Гданськ, звідки направлявся до інших країн світу.

Про це у Facebook повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

За словами очільника міністерства Олександра Кубракова, українська сторона сумлінно виконує свої зобов’язання і згідно з домовленостями з польським урядом не експортує деякі види агропродукції на територію Польщі. Він наголосив, що це підтверджено на офіційному рівні — ані зернові, ані кукурудза, ані рапс — не залишається там.

Українське зерно висипали на станції Котомеж у Польщі

Фото: сторінка в Facebook Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України

"Це четвертий випадок вандалізму на польських залізничних станціях. Четвертий випадок безкарності та безвідповідальності", — йдеться у заяві Кубракова.

На польській станції Котомеж висипали українське зерно

Фото: сторінка в Facebook Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України

Як відомо, відносини України та Польщі останнім часом стали непростими. З листопада 2023 року польські перевізники та фермери блокують український кордон. У січні вдалося тимчасово розблокувати кордон, у лютому протести на польсько-українському кордоні відновилися. Пункти пропуску блокують фермери, а нещодавно на кордоні почали висипати українське зерно. Зафіксовано вже три такі випадки.

Нагадаємо, що 24 лютого на залізничній станції "Дорогуськ" утретє пошкодили вагони з українською агропродукцією. Зокрема, вантажні вагони з бобами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.02.2024 20:42