Анджей Дуда. Джерело: Офіс президента України

"Підтримувала, підтримує і буде підтримувати": президент Польщі Дуда звернувся до українців (відео)

Польща підтримувала, підтримує та продовжить підтримувати Україну. Російському диктатору Путіну не можна дозволити перемогти у війні.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда у своєму спеціальному зверненні.

Польський президент опублікував відео у другу річницю війни в Україні, зокрема, кадри свого візиту до України.

"Ми підтримували, підтримуємо та будемо підтримувати Україну в її боротьбі за свободу! Ця підтримка дуже потрібна і зараз. Попри втому від війни. Вільний світ не може дозволити Путіну та Росії перемогти", — зазначив Дуда.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск також зробив заяву щодо війни Росії проти України.

"Два роки українського героїзму. Два роки російського варварства. Два роки ганьби всім, хто залишився байдужим", — написав він у своїх соціальних мережах.

Як відомо, відносини України та Польщі останнім часом стали непростими. З листопада 2023 року польські перевізники та фермери блокують український кордон. У січні вдалося тимчасово розблокувати кордон, у лютому протести на польсько-українському кордоні відновилися. Пункти пропуску блокують фермери, а нещодавно на кордоні почали висипати українське зерно. Зафіксовано вже три такі випадки.

Нагадаємо, що 24 лютого на залізничній станції "Дорогуськ" утретє пошкодили вагони з українською агропродукцією. Зокрема, вантажні вагони з бобами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.02.2024 15:21