Анджей Дуда. Джерело: Офіс президента України

У Дуди відповіли на заклик Зеленського зустрітися на кордоні

Адміністрація президента Польщі Анджея Дуди схвалила ініціативу Володимира Зеленського зустрітися для розв'язання складної ситуації, яка склалася на польсько-українському кордоні. При цьому в Польщі не підтримали ідею зустрітися на самому кордоні, а запропонували для цього більш безпечні місця.

Про це повідомив державний секретарь канцелярії президента Польщі Анджей Дера в ефірі TVN24.

"Президент виступає за те, щоб вести цей діалог. Тільки так можна розв'язати цю велику проблему. Проблема двостороння і дуже потужна... Наші фермери борються за своє існування. Українська нація бореться за своє існування. Ситуація є катастрофічною з обох сторін, дивлячись з цього погляду, тому що рішучість обох сторін величезна, і цю проблему просто необхідно вирішити", сказав він.

Дера не відповів, чи буде президент Польщі "патроном" цієї зустрічі, але наголосив, що зараз потрібна зустріч польського уряду на чолі з Дональдом Туском з урядом України та представниками Євросоюзу.

На запитання про ідею зустрічі представників польського та українського урядів на кордоні він сказав, що "це не найбезпечніше місце", тому запропонував обрати місцем зустрічі Варшаву, Жешув чи Люблін.

"Звісно, ​​це не будуть довгі обговорення, тому що вони не можуть відбуватися там. Це про символ. Ідея полягає в тому, щоб очистити кордон", додав Дера.

Нагадаємо, на думку першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького, польські фермери, блокуючи кордон з Україною, висувають вимоги більш політичного характеру, які не мають відношення до спільної аграрної політики. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 22.02.2024 10:33