Фото: росЗМІ

Найсерйозніший скандал за останнє десятиліття: британські розвідники прокоментували арешт заступника Шойгу

Арешт заступник міністра оборони Росії Тимура Іванова став найсерйознішим скандалом в Міноборони РФ після того, як у листопаді 2012 року відправили у відставку міністра оборони Анатолія Сердюкова.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

На думку розвідників, Іванов, ймовірно, має давні зв’язки з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу, адже був віце-прем’єром в уряді Московської області в 2012 році, коли Шойгу був губернатором регіону.

"Іванов був призначений заступником міністра оборони у 2016 році, і, як повідомляється, відігравав важливу роль у проектах реконструкції Маріуполя. У його декларації про доходи за 2018 рік нібито вказано, що Іванов володіє 22 автомобілями", — йдеться в повідомленні. 

До того ж наголошується, що скандал з арештом Іванова "незручно поєднуються" із закликом російського диктатора Володимира Путіна про те, що "новою національною елітою" стали російські окупанти, які воювали проти України. 

"Справа Іванова — найсерйозніший скандал, який торкнувся Міноборони відтоді, як у листопаді 2012 року було відправлено у відставку міністра оборони Анатолія Сердюкова", — зазначають у Міноборони Британії.

Що відомо про арешт Тимура Іванова

23 квітня стало відомо, що заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова затримали за підозрою в отриманні хабаря. Свого часу він відповідав за проект так званого "відновлення окупованого Маріуполя".

Наступного дня його відправили до СІЗО, висунувши обвинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч. 6 ст. 290 КК РФ (одержання хабаря в особливо великому розмірі). До того ж слідчі заарештували всі банківські рахунки та майно Іванова та його сім'ї. У справі про хабарництво, порушене проти Іванова, заарештовано вже троє людей.

До того ж команда Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального у 2022 році знайшла в Іванова нерухомість у Москві, Підмосков'ї та Тверській області на загальну суму понад один мільярд доларів. Також дружина Іванова, колишня радниця міністра оборони Росії Марія Китаєва, після російського вторгнення в Україну активно подорожувала Європою.

Варто зауважити, що Тимур Іванов був заступником Шойгу з 2016 року. Перед цим він три роки очолював акціонерне товариство Оборонбуд, яке було підпорядковане міністерству.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що російські окупанти найближчим часом посилять наступальні операції на Сході України. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.04.2024 12:33