Володимир Зеленський і Еспен Барт Ейде. Джерело: Офіс президента України

Норвегія розглядає можливість значного збільшення допомоги Україні

Парламент Норвегії розглядає можливість значного збільшення довгострокової допомоги Україні, яку наразі готовий надавати Осло. Йдеться про "значне збільшення" програми "Нансен".

Про це повідомив Bloomberg із посиланням на заяву міністра закордонних справ Норвегії Еспена Барта Ейде.

За його словами, це питання обговорюватимуть із партіями, що представлені у парламенті. Він додав, що йдеться про "значне збільшення" програми "Нансен", що наразі передбачає 75 мільярдів крон (6,8 мільярда доларів).

Міністр зауважив, що хоча в уряді "ще не визначилися з конкретними цифрами", допомогу надаватимуть протягом щонайменше п'яти років, "але, можливо, й більше".

"Сенс полягає в тому, що ми всі повинні робити більше та що ніхто не зробив належну кількість допомоги Україні", — сказав Ейде.

Раніше прем'єр Норвегії Йонас Гар Стьоре заявив, що країна фінансово долучиться до ініціативи із забезпечення України додатковими системами протиповітряної оборони.

Нагадаємо, що 15 квітня президент Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Королівства Норвегія Еспеном Бартом Ейде, який перебував із візитом в Україні. Співрозмовники відзначили успішне завершення двосторонніх переговорів щодо укладення угоди про безпекові гарантії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.04.2024 20:59