"Повстання Штатів": компанія Green Light Films випустить в прокат реалістичну антиутопію Алекса Ґарленда про розкол у США

29 БЕРЕЗНЯ 2024 03:39

У квітні у всеукраїнський прокат виходить найдорожчий блокбастер студії А24 — фільм "Повстання Штатів". Режисером і сценаристом амбітного кінопроєкту виступив легендарний візіонер Алекс Ґарленд, який працював над такими хітами як Ex Machina "Анігіляція", "Чоловічий рід", "28 днів потому", а також написав роман "Пляж", за яким знято однойменний фільм з Леонардо Ді Капріо в головній ролі. В Україні стрічку ексклюзивно демонструє дистриб’юторська компанія Green Light Films. 

"Повстання Штатів" став найдорожчим фільмом американської незалежної компанії А24 з бюджетом в 75 мільйонів доларів. Студія відома глядачам за такими фільмами, як оскароносні "Все завжди й водночас", "Місячне сяйво", а також хітами "Леді-Птаха", "Сонцестояння", "Лобстер" та іншими. 

У своїх роботах Алекс Ґарленд демонструє унікальне віддзеркалення світу. "Повстання Штатів" не стало виключенням. Дія приголомшливого екшену про США недалекого уявного майбутнього розгортається на фоні ескалації громадянської війни під час правління президента, який залишається на третій термін та ігнорує протести громадян. Команда воєнних кореспондентів подорожує країною, фіксуючи швидку ескалацію внутрішнього розколу та його наслідки як для всієї держави, так і для звичайного цивільного населення всередині неї. Майстер жанру Алекс Ґарленд тримає глядача в напрузі, захоплюючи адреналіновою гострою подорожжю на передовій антиутопічного завтра, занурюючи у кінематографічний світ, який щохвилини набирає оберти аж до неминучого вибухового завершення.

Головні ролі у фільми довірили зірковій касті у складі Кірстен Данст ("Меланхолія", "Інтерв'ю з вампіром"), Ніка Оффермана ("Парки та зони відпочинку"), Вагнера Моура ("Нарко"), Джессі Племенса ("У руках пса”, "Пуститися берега") та нововідкрита зірка байопіка "Прісцилла" Кейлі Спейні. 

Змальований у фільмі сценарій легко уявити, з огляду на дестабілізацію геополітичної ситуації у світі, та зокрема, на фоні зростання політичної нетерпимості в США та звинуваченнях у непрозорості президентських виборів. "Повстання Штатів” виглядає як застереження від потенційно небезпечних дій, які можуть призвести до невідворотніх наслідків всередині однієї з наймогутніших держав сьогодення: хаосу, розділення суспільства і відсутності права на протест. Рупором об’єктивності виступають фотокореспонденти, які щомиті фіксують реалії задля розповсюдження правди по світу. 

Трейлер фільму підсумовує фраза "Всі імперії падуть". Чи це так у випадку із США, український глядач дізнається 11 квітня одночасно зі світовою прем’єрою у кінотеатрах у форматах 2D, 4DX та IMAX, який максимально підкреслює операторську майстерність та розмах режисерського задуму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 29.03.2024 03:39