Дональд Туск. Джерело: польські ЗМІ

Ракета росіян упала за 15 кілометрів від польського кордону: Туск жорстко розкритикував політичних опонентів

Одна з ракет, якими 27 квітня Росія атакувала Україну, впала на території Львівської області за 15 кілометрів від кордону з Польщею. Це знову викликало занепокоєння в наших західних сусідів.

Відповідний допис щодо цього оприлюднив у своїх соціальних мережах прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Він написав, що у Львівській області сьогодні вночі "впали десятки бомб і ракет". За словами прем'єра, одна з російських ракет впала за 15 кілометрів від польського кордону.

При цьому Туск зосередився на жорсткій критиці свого попередника й опонента, колишнього прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

"У цей час Моравецький виробляє спільну антиєвропейську стратегію з пропутінськими ультраправими політиками в Будапешті. Дурість? Зрада? І те, й інше?" — написав Туск.

Теперішній прем’єр-міністр Польщі мав на увазі конференцію національно-консервативних кіл, яка триває у Будапешті. Її відвідали Моравецький і очільник кабінету президента Польщі Марцин Масталерек.

Як відомо, цієї ночі Росія атакувала Україну 34 ракетами різних типів. Українська протиповітряна оборона збила 21 ворожу ракету. При цьому Польща за ніч двічі підіймала у повітря авіацію через російську атаку.

Нагадаємо, що під час нічної повітряної тривоги 27 квітня, яка тривала на Львівщині з 03:58 по 06:02, область пережила удар крилатими ракетами різного класу та аеробалістичними ракетами "Кинджал". Три крилаті ракети воїни повітряного командування "Захід" збили. Але відбулися і влучання, зокрема, у два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському та Червоноградському районах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.04.2024 14:56