Фото ілюстративне зі соцмереж

Рашисти влучили у два об’єкти енергетичної інфраструктури на Львівщині: мешканців закликали економити світло

Під час нічної повітряної тривоги 27 квітня, яка тривала на Львівщині з 03:58 по 06:02, область пережила удар крилатими ракетами різного класу та аеробалістичними ракетами "Кинджал". Три крилаті ракети воїни повітряного командування "Захід" збили.

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"На жаль, є і влучання. Ворог атакував два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському та Червоноградському районах. На них розпочалися пожежі. Підрозділи ДСНС оперативно загасили загоряння. Є руйнування", — зазначив він.

Козицький наголосив, що жертв, постраждалих, руйнувань житлової інфраструктури станом на цю годину на Львівщині немає.

"Системи життєзабезпечення області працюють у штатному режимі. Про аварійні відключення електроенергії наразі не йдеться", — додав начальник Львівської обласної військової адміністрації.

За його словами, лише цієї ночі окупанти атакували об’єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській і Львівській областях. Енергосистемі важко втримати баланс виробництва і споживання. Тож потрібна допомога.

"Щоби не довелося застосовувати погодинні відключення, будь ласка, не вмикайте енергомісткі електроприлади з 19:00 до 22:00. Обмежте одночасне увімкнення таких приладів. Ідеться про кондиціонер, електрочайник, порохотяг, бойлер, обігрівач, праску, пральну машину, мікрохвильову піч, електропіч. Також вимкніть із розеток усі прилади, якими не користуєтесь, а для освітлення застосовуйте енергозберігальні лампи", — підсумував Максим Козицький.

Нагадаємо, прес-служба ДТЕК повідомила, що в ніч на 27 квітня російські окупанти атакували чотири теплоелектростанції ДТЕК, де серйозно пошкодили обладнання. За попередньою інформацією, є постраждалі, енергетики намагаються ліквідувати наслідки атаки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.04.2024 10:17