Педро Санчес. Джерело: Офіс президента України

Прем’єр-міністр Іспанії готовий до відставки через розслідування проти його дружини

У середу, 24 квітня, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес оголосив про призупинення участі в публічних заходах на наступні декілька днів. При цьому він допустив свою відставку у зв’язку з атаками на нього та дружину через нібито конфлікт інтересів.

Про це свідчить лист, який Педро Санчес опублікував на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter).

Іспанський політик заявив, що обмірковує можливу відставку на тлі кампанії з "переслідування та знищення", від якої страждає він і його сім'я в результаті інформації, пов'язаної з його дружиною Бегонією Гомес.

Звернення Санчеса з'явилося після того, як видання El Confidencial повідомило, що мадридський суд вирішив розпочати таємне розслідування щодо Гомес та її професійної діяльності за скаргою групи "Манос Лімпіас", відомої позовами проти уряду.

У позові дружину Санчеса звинувачують у торгівлі впливом і корупції під час її роботи в освітньому центрі IE Africa Center. Стверджується, що вона нібито посприяла отриманню урядових субсидій декільком компаніям, із якими працювала.

У листі голова уряду Іспанії стверджує, що звинувачення проти нього навмисно та скоординовано останніми місяцями просувають ультраправі опоненти, зокрема, лідер Народної партії Альберто Нуньєс Фейхо й очільник Vox Сантьяго Абаскаль. Санчес запевнив, що його дружина буде співпрацювати із судом, але водночас йому "потрібно зупинитися та подумати".

"Мені терміново потрібно відповісти на запитання, чи варто це робити, попри болото, в яке праві й ультраправі намагаються затягнути політику. Чи повинен я продовжувати очолювати уряд, чи відмовитися від цієї високої честі", — написав Санчес.

Нагадаємо, що 23 лютого прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес відвідав Україну. В Києві він зустрівся з українським президентом Володимиром Зеленським.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.04.2024 22:24