Фото: suspilne.media

До Києва прибув прем'єр Іспанії Санчес (відео)

У четвер, 23 лютого, до Києва прибув прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Напередодні ЗМІ повідомляли про його візит.

Про приїзд до української столиці Санчес написав у Twitter. Він прибув потягом.

"Сьогодні повертаюся до Києва. Ми будемо з Україною та її народом, поки до Європи не повернеться мир", — написав іспанський посадовець.

На залізничному вокзалі у Києві його зустріли представники Міністерства закордонних справ, зокрема заступник міністра Євген Перебийніс.

У Санчеса запланована зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

Як Іспанія підтримує Україну

У січні Педро Санчес під час свого виступу в межах Всесвітнього економічного форуму у Давосі заявляв, що Іспанія у 2022 році надала Україні військову допомогу на понад 300 млн євро. Він запевнив, що його країна продовжуватиме це робити, поки Путін не виведе свої війська з України.

"Ми продовжуватимемо допомагати Україні в її боротьбі за свободу. Торік Іспанія надала найбільший у своїй історії пакет гуманітарної допомоги для українського народу, надала військову допомогу на суму понад 300 млн євро і прийняла понад 150 тисяч українських біженців", — повідомив Санчес.

Він запевнив, що його народ і далі підтримуватиме Україну. Іспанський прем’єр зазначив, що потрібно "викорінювати гнилі зерна", які Путін посіяв у європейських країнах.

"Не забуваймо, що російський автократ не поодинокий у своїх реакційних діях по розколу світу і бажанні повернути світ у минуле. У нього багато союзників у Європі. Зараз вони приховують свої симпатії до Путіна. Але всього декілька років тому  прославляли його методи і їздили до нього з візитами", — зауважив тоді очільник уряду Іспанії.

Він наголосив, що мешканці ЄС не повинні допустити, щоб такі політичні сили добралися до європейських інституцій і знищили Союз зсередини.

Нагадаємо, що 20 лютого президент США Джо Байден 20 лютого відвідав Київ. Він приїхав до Києва та залишив його поїздом "Укрзалізниці". Всього американський президент пробув у потязі близько 20 годин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.02.2023 09:01