Фото: росЗМІ

Проводять рейди й затримують місцевих: рашисти посилили боротьбу з гривнею на окупованих територіях

Українці на тимчасово окупованих територіях відмовляються користуватися російським рублем й ігнорують заборону обігу гривні. Через це рашисти скаженіють й посилюють тиск на місцевих.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

Відомо, що загарбники з 1 січня заборонили обіг гривні, адже намагаються взяти під контроль мешканців тимчасово окупованих територій. Рашисти хочуть зробити місцевих залежними від виплат в рублях, й у такий спосіб посилити паспортизацію, бо саме паспорт є необхідною умовою отримання виплат.

"З 1 січня почав рейди по магазинах, які їх приймають. Також ворог затримав валютників, як здійснювали обіг. Крім того, під час обшуків вилучають термінали банків", — повідомляє Центр нацспротиву.

Проте це не допомагає, тому окупанти посилили відповідальність за обіг гривні. Тепер за продаж товарів в українській валюті передбачено штраф 300 тисяч рублів. 

"Ця історія наявно ілюструє справжній ступінь підтримки окупантів місцевими мешканцями, а не ті числа, які малюють росіяни на псевдореферендумах", — резюмують у ЦНС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країна-агресорка планує запровадити на окупованих територіях України московський час. До уряду вже внесли відповідний проект закону. Відомо, що в анексованому Криму Росія ввела московський час ще у 2014 році. Аналогічне рішення тоді ухвалили й бойовики формувань "ДНР" та "ЛНР".

Війна, 08.02.2023 05:00