Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

Путін не готовий до миру: Макрон розкритикував кремлівського диктатора

На третьому році повномасштабної війни російський диктатор Володимир Путін не готовий до миру. Його налаштованість на війну все ще дуже велика.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю CNBC. Таким чином французький лідер прокоментував фактичну відмову Путіна від пропозиції Макрона запровадити перемир’я на час Олімпійських ігор.

Президент Франції зазначив, що "олімпійське перемир’я" — це традиція, і було би "дуже важливо використати це вікно протягом одного місяця".

Водночас він наголосив, що перемир'я не є для нього фіналом, а лише засобом для досягнення головної мети.

"Сталий мир — це фінал", — сказав Макрон.

Але, за словами французького президента, Путін не дав згоди на його пропозицію.

"Отже, для всіх у світі все зрозуміло. Це він вирішив розпочати цю війну, і він не готовий до миру", — наголосив президент Франції.

Раніше президент Володимир Зеленський щодо ідеї "перемир'я" під час Олімпіади в Парижі заявив, що не дуже розуміє цю ініціативу, а також назвав пропозицію "неживою історією".

Нагадаємо, що у квітні президент Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю французьким ЗМІ розповів, що сподівається домовитися про припинення вогню в основних конфліктах, які тривають у світі, на час літніх Олімпійських ігор. Тоді ж президент України Володимир Зеленський сказав, що не вірить у потенційну реалізацію ідеї Макрона, тому що Росія не буде дотримуватись жодних обіцянок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.05.2024 11:34