Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Путін прокоментував пропозицію Макрона про "олімпійське перемир'я"

У п’ятницю, 17 травня, російський диктатор Володимир Путін на прес-конференції під час візиту до Китаю відреагував на ідею про "олімпійське перемир'я", яку запропонував Еммануель Макрон. Він натякнув, що Москва її не прийме.

Про це повідомили російські пропагандистські інформаційні ресурси.

Путін заявив, що вважає "дуже правильними" олімпійські принципи, зокрема "олімпійське перемир'я", але одразу ж додав, що "міжнародні спортивні посадовці порушують принципи Олімпійської хартії, політизують спорт, що є неприпустимим".

Далі він поскаржився на те, що російських спортсменів не допустили до Олімпійських ігор із прапором і національним гімном Росії, тоді як від Москви хочуть виконання "правил, які Захід їй диктує".

"Хіба це відповідає якимось елементарним нормам справедливості? Нічого подібного немає. Самі порушують, а від нас вимагають виконання. Дорогі друзі, так ми далеко не заїдемо. Так ніхто та ніколи не домовлявся", — підсумував очільник Кремля.

Нагадаємо, що у квітні президент Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю французьким ЗМІ розповів, що сподівається домовитися про припинення вогню в основних конфліктах, які тривають у світі, на час літніх Олімпійських ігор. Тоді ж президент України Володимир Зеленський сказав, що не вірить у потенційну реалізацію ідеї Макрона, тому що Росія не буде дотримуватись жодних обіцянок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.05.2024 19:31