Фото: росЗМІ

Путін заявив про готовність Росії до переговорів і похвалив "мирний план" Китаю

Російський диктатор Володимир Путін перед своїм візитом до Китаю заявив про готовність до переговорів щодо війни з Україною, а також поскаржився на введені санкції.

Письмове інтерв'ю Путіна китайському інформаційному агентству "Сіньхуа" опублікував сайт Кремля.

Диктатор наголосив, що Росія хоче "всеосяжного, стійкого і справедливого врегулювання цього конфлікту мирними засобами та відкрита до діалогу щодо України,. При цьому він заявив, що це мають бути переговори, що враховують інтереси всіх залучених у цей конфлікт країн, зокрема й російські інтереси. 

"Укупі з серйозною розмовою про глобальну стабільність, про гарантії безпеки й для протиборчої сторони, і, звичайно, для Росії. Причому це мають бути надійні гарантії", — зазначив Путін.

Глава Кремля озвучив нову проблему, що стосується теми переговорів.

"Головна проблема — це якраз надійність будь-яких гарантій, тому що ми маємо справу з державами, керівні кола яких віддають перевагу світоустрою не на основі міжнародного права, а "порядку, заснованому на правилах", про які вони постійно говорять, але яких ніхто не бачив, з якими ніхто не погоджувався і які, судячи з усього, змінюються залежно від поточної політичної кон'юнктури та інтересів тих, хто їх придумує", — йдеться у заяві диктатора.

Путін укотре заявив, що країна-агресор начебто "готова до переговорів", вела їх і навіть начебто досягла певних домовленостей навесні 2022 року в турецькому Стамбулі. Російський правитель намагався в інтерв'ю переконати, що російських загарбників начебто не вибили з Київської області, а вони самі відійшли в рамках цих домовленостей.

Путіну подобається "мирний план" Китаю

Глава Кремля похвалив пропозиції Китайської Народної Республіки щодо врегулювання війни в Україні, але обурився, що ініціатива КНР нібито "не знаходить підтримки ні в Україні, ні в її західних покровителів".

"Вони не готові до рівноправного, чесного і відкритого діалогу, що ґрунтується на взаємній повазі та врахуванні інтересів одна одної... Натомість західні еліти наполегливо намагаються "покарати" Росію, ізолювати й послабити її, постачають київській владі гроші та зброю", — йдеться у заві диктатора.

Путін також поскаржився на те, що країни Заходу ввели проти Росії  майже 16 тисяч односторонніх нелегітимних санкцій. 

"Погрожують розчленувати нашу країну. Незаконно намагаються привласнити наші закордонні активи. Закривають очі на відродження нацизму, на проведення Україною на нашій території терористичних актів", — резюмував Володимир Путін.

Нагадаємо, у березні президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Російська Федерація найближчими роками може атакували країни-учасниці Північноатлантичного альянсу. Це може відбутися вже у 2026 або 2027 роках.

Також аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що країна-агресорка Росія готується до широкомасштабного конфлікту з Північноатлантичним альянсом. На це вказують фінансові, економічні та військові показники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2024 09:29