Поліція на місці вбивства українців у Баварії. Джерело: німецька поліція

Росіянин вбив двох українців у Німеччині: загиблими виявились військові ЗСУ на реабілітації

Громадяни України, яких було вбито в Німеччині, виявились військовослужбовцями Збройних сил. Вони проходили медичну реабілітацію у цій країні.

Про це повідомила прес-служба Міністерство закордонних справ України.

Там зазначили, що 27 квітня в місті Мурнау-ам-Штафельзее, федеральна земля Баварія, ФРН, на території місцевого торговельного центру внаслідок ножових поранень було вбито двох громадян України, чоловіків 1987 та 2001 років народження.

За інформацією Генерального консульства України у Мюнхені, поліція Гарміш-Партенкірхен затримала за підозрою у вчиненні подвійного вбивства 57-річного громадянина Російської Федерації. Наразі триває слідство.

У МЗС зазначили, що загиблі громадяни були військовослужбовцями, які проходили медичну реабілітацію в Німеччині. Українські консули уточнюють інформацію щодо підрозділів, у яких служили загиблі, та встановлюють звʼязок із їхніми рідними.

Своєю чергою міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба доручив Департаменту консульської служби МЗС і Генеральному консульству в Мюнхені тримати справу на особливому контролі та перебувати у постійному контакті з правоохоронними органами ФРН, аби вбивця поніс покарання за всією суворістю закону. 

Кулеба також висловив вдячність німецьким правоохоронцям за оперативне затримання підозрюваного.

Нагадаємо, що 9 квітня у Варшаві неподалік середмістя поліція знайшла тіла чотирьох вбитих чоловіків. У закинутій будівлі виявили мертвими трьох українців і одного громадянина Польщі. І жертви, й затримані — бездомні. У поліції припускають, що вони якийсь час жили у покинутому будинку, і між ними могло дійти до конфлікту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.04.2024 20:51