Бомбардувальник Ту-22МЗ. Фото: Вікіпедія

Скільки Ту-22 росіяни тримають на аеродромі "Моздок": з'явилися супутникові знімки

Рашисти на аеродромі "Моздок" тримають шість стратегічних бомбардувальників Ту-22М3. Загалом в окупантів є 30 таких літаків.

Про це стало відомо з супутникових знімків, які опублікував на своїй сторінці в X OSINT-аналітик під ніком Evergreen Intel, пише Defense Express.

Видання зазначає, що станом на 22 квітня 2024 року на аеродромі "Моздок" в Росії було розміщено шість стратегічних бомбардувальників Ту-22М3, чотири літаки типу Су-24М/МР, та орієнтовно 20 гелікоптерів різних типів.  

Супутниковий знімок аеродрому "Моздок"

Фото: X\Twitter Evergreen Intel

За даними від Повітряних сил Збройних сил України, росіяни протягом останнього місяця регулярно використовували для масованих ударів надзвукові крилаті ракети Х-22, що запускаються із Ту-22М3. 22 березня окупанти випустили п’ять ракет цього типу, три такі ракети випустили 28 березня та шість ракет такого типу запускали під час масованого удару 19 квітня, тоді вдалося збити не лише дві ракети Х-22, а й стратегічний бомбардувальник Ту-22М3.

Супутникові знімки аеродрому "Моздок"

Фото: X\Twitter Evergreen Intel

Defense Express наголошує, що Ту-22М3, який було збито того дня, летів на аеродром "Моздок". Такі висновки зроблені судячи за місцем падіння збитого літака. Відомо, що рашисти почали використовувати аеродром "Моздок" як базу для своїх Ту-22М3 не пізніше кінця травня 2023 року. До того моменту летовище могло перебувати на ремонті, який стартував у 2020 році. До 1992 року "Моздок" використовувався як база для Ту-95МС.
Супутниковий знімок аеродрому "Моздок"

Фото: X\Twitter Evergreen Intel

Варто зазначити, що, згідно з відкритими джерелами, на озброєнні рашистів є всього 30 літаків Ту-22МЗ, тобто на аеродромі "Моздок" зосереджено п'яту частину від всіх літаків окупантів такого типу. Також росіяни намалювали силуети фейкових літаків на аеродромі, але малюнки вийшли не дуже переконливими, що можна побачити на знімках.
Супутникові знімки аеродрому "Моздок"

Фото: X\Twitter Evergreen Intel

Нагадаємо, що раніше у британській розвідці проаналізували операцію України зі знищення російського Ту-22М3У публікації зазначається, що російський літак Ту-22М3 ліквідували за допомогою ракет С-200.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 30.04.2024 10:55