Фото: соцмережі

Стало відомо, коли перші Patriot прибудуть в Україну

Американські системи ППО Patriot будуть перекинуті в Україну швидше, ніж планувалося раніше. Зокрема, вони мають надійти у розпорядження ЗСУ найближчими тижнями.

Про це повідомляє СNN із посиланням на представників міністерства оборони США.

"Американські інструктори на базі Форт-Сілл, де 65 українців проходять тренування з 15 січня, змогли значно пришвидшити курс завдяки базовим знанням українців про системи протиповітряної оборони", — зауважили військові чиновники.

За словами командувача бази Форт-Сілл бригадного генерала Шейна Моргана, підготовленість українських військових сприяла тому, що курс вдалося скоротити з десяти тижнів до восьми. Українці тренувалися щодня з 7-ї ранку до 18-ї вечора. Очікується, що курс навчання для них завершиться найближчими днями.

"Наша оцінка така, що українські солдати вражають і абсолютно швидко навчаються. Завдяки їхнім широким знанням у галузі протиповітряної оборони та досвіду роботи в зоні бойових дій їм було легше  хоча ніколи не було легко  зрозуміти концепції експлуатації та обслуговування системи Patriot", — сказав бригадний генерал Шейн Морган.

Нагадаємо, 21 березня повідомлялося, що процес передачі Україні танків Abrams від Сполучених Штатів Америки пришвидшиться. Наші союзники активно працюють над цією опцією.

Додамо,  20 березня, міністерство оборони США виділило нову партію допомоги Україні на суму $350 млн. Згодом Пентагон повідомив, що увійшло в пакет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2023 19:57