Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Стало відомо, коли Україна отримає першу партію снарядів, закуплені в межах чеської ініціативи

Першу партію артилерійських снарядів, які закупили партнери в межах чеської ініціативи, Збройні сили України отримають вже у червні. Йдеться про партію у 180 тисяч боєприпасів.

Про це заявив президент Чехії Петр Павел в інтерв'ю ARD. 

"Я і наш прем'єр-міністр Петр Фіала припускаємо, що перша партія з майже 180 000 одиниць боєприпасів буде доставлена в червні, а подальші контракти будуть укладені на п’яти-шестизначну кількість снарядів", — каже Павел.

Також він пояснив причини затримки з постачаннями боєприпасів. За його словами, однією з них стала конкуренція, яка виникла через те, що багато сторін знали про зусилля Чехії терміново знайти снаряди. Партнерам України довелося відкрито говорити про цю ініціативу, аби залучити до пошуку снарядів якомога більше країн, але таким чином вони також "розкрили свої карти". Через це Москва скористалася цим. 

"У цій ситуації — і я вже давно про це говорю — важливо всіляко підтримувати Україну, щоб вона могла дати зрозуміти російському агресору, що немає сенсу продовжувати війну, що Росія не досягне жодних подальших військових успіхів. Тому що доки у Росії є хоч якась надія на успіх, у неї немає жодних підстав вести мирні переговори", — додав Павел.

Павел додав, що від початку повномасштабної війни Україна натрапила на неабиякі труднощі й продемонструвала стійкість. Він визнав, що Росія набагато сильніша за Україну, і, попри підтримку партнерів, наближається момент, коли людські ресурси української армії й підтримка серед населення дедалі більше обмежуватимуть можливості Києва.

Нагадаємо, 17 квітня прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що його країна може забезпечити постачання 1,5 мільйона артилерійських снарядів для України. Постачання відбуватимуться протягом року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2024 01:25