Фото: armyinform.com.ua

Чехія може передати Україні 1,5 млн снарядів: коли очікувати поставок

Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що його країні може забезпечити поставку в цілому 1,5 мільйона артилерійських снарядів. Поставки відбуватимуться протягом року.

Про це повідомляє Bloomberg.

Посадовець зауважив, що до чеської ініціативи вже приєдналися близько двадцяти країн, включаючи Німеччину, Нідерланди, Канаду і Польщу.

"Ми віримо, що далі буде ще більше поставок. Немає жодних причин, чому ми не можемо доставити ще один мільйон протягом наступних 12 місяців", — сказав прем’єр Чехії.

У виданні також наголосили, що на сьогодні Україна бореться зі зменшенням запасів артилерії та ППО, оскільки країна-агресорка Росія посилила наземні операції та авіаудари, включаючи бомбардування енергетичної інфраструктури.

"Гостра нестача боєприпасів і живої сили на 1200-кілометровому фронті викликає побоювання, що військові зусилля Києва наближаються до перелому. Україна має один на кожні 10 російських артилерійських снарядів", — зауважили у Bloomberg.

Нагадаємо, радник прем'єр-міністра Чехії з національної безпеки Томаш Пояр заявляв, що закуплені у третіх країн світу 800 тисяч артилерійських снарядів можуть надійти в Україну у червні цього року.

Раніше повідомлялось, що Чехія вже уклала контракти на постачання 180 тисяч артилерійських боєприпасів для України в межах своєї ініціативи. Зараз ведеться робота Праги над контрактуванням ще 300 тисяч снарядів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.04.2024 18:50