Фото ілюстративне з відкритих джерел

Telegram анонсував зміни для користувачів з українськими SIM-картами: про що йдеться

Telegram отримав офіційні листи від компанії Apple, у яких ідеться про неминучість певних змін для користувачів з українськими SIM-картами.

Про це повідомив у спеціальному звернення засновник сервісу росіянин Павло Дуров у середу, 24 квітня. За його словами, листи від Apple стосуються новинних та пропагандистських каналів.

"Як я пояснив у своєму інтервʼю, щоби залишатися доступним для своїх користувачів, Telegram має враховувати запити, що надходять із магазинів застосунків", — пояснив він.

Дуров зазначив, що месенджер завжди давав би користувачам "те, що вони просять: доступ до нецензурованої інформації та думок, щоби вони могли ухвалювати власні рішення".

"Однак це не завжди залежить від нас", — акцентував засновник Telegram.

Про які зміни для користувачів ідеться, в повідомленні він не пояснив.

Раніше керівник Головного управління розвідки Міністерство оборони України Кирило Буданов зазначав, що ця соціальна мережа є проблемою для національної безпеки України.

У своїх попередніх інтерв’ю західним журналістам Дуров розповідав, що в лютому 2022 року пропонував обмежити використання Telegram-каналів у Росії й Україні, оскільки вони використовуються для військової пропаганди, але користувачі виступили проти. Він також наголошував на тиску на нього з боку російської влади, який змусив його виїхати з країни, та відкинув звинувачення у співпраці з російськими спецслужбами.

Нагадаємо, декілька днів тому народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин спростував чутки про те, що офіційним українським засобам масової інформації заборонять використовувати платформу Telegram.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 24.04.2024 23:10