Тривога охопила майже всю країну: для яких регіонів була загроза ракет й ударних БпЛА

У ніч на п'ятницю, 29 березня, майже по всій країні було оголошено повітряну тривогу. У низці областей лунали сирени через ракетну небезпеку, а також загрозу застосування ударних дронів-камікадзе типу "Шахед".

Так, станом на зараз ракетну небезпеку оголошено для Київської, Сумської, Полтавської, Чернігівської та Черкаської областей. Кілька годин тому Повітряні сили інформували про активність чотирьох бортів Ту-95МС з аеродрому "Оленья" (Мурманська область), що здійснюють політ у південно-східному напрямку.

Оновлено. О 02:39 Повітряні сили оголосили відбій ракетної загрози.

Крім цього, ворог атакує ударними безпілотники. Є загроза для Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської Дніпропетровської та Запорізької областей.

Практично щоночі ворожі дрони-камікадзе залітають на територію України. Востаннє такий наліт безпілотників відбувся минулої ночі, 28 березня. Тоді загалом ворог застосував 28 своїх безпілотників. Як зазначали у Повітряних силах Збройних сил України, Силам протиповітряної оборони вдалося знищити 26 дронів у межах Одеської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Унаслідок падіння уламків збитих безпілотників пошкоджено декілька приватних будинків у Запоріжжі. Отримали поранення цивільні.

Нагадаємо, що, за інформацією керівниці Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталії Гуменюк, 28 березня безпілотники намагалися пошкодити енергетичну інфраструктуру, прокладаючи маршрут через житлову забудову.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 02:24