Фото ілюстративне. Джерело: konkurent

У Франції напередодні Олімпіади зафіксували рекордне зростання випадків лихоманки: що відомо

У Франції зареєстровано рекордну кількість завізних випадків лихоманки денге лише за три місяці до початку Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Про це повідомили органи охорони здоров'я, пише Inside the Games.

За даними джерела, з початку року по всій країні було зареєстровано 1700 випадків захворювання, і це викликає занепокоєння напередодні видовища, яке не за горами. Генеральний директор охорони здоров'я Грегорі Емері поспішив зробити різке попередження на прес-конференції.

Він сказав: "З 1 січня 2024 року в метрополію Франції було завезено 1679 випадків лихоманки денге проти 131 за той же період 2023 року". Ці випадки відповідають людям, які подорожували регіонами світу, такими як Французькі Антильські острови, де вірус переноситься комарами виду Aedes albopictus.

"Це відображення того, що відбувається на Антильських островах і, у ширшому розумінні, в Латинській Америці та Карибському басейні, де лихоманка денге циркулює з початку року на безпрецедентних рівнях", — сказала глава Sante Publique France Керолайн Семайль.

Ще до Олімпійських ігор Франція у 2019 році побила рекорд із завізних випадків денге у столичному регіоні завдяки збільшенню притоку людей до столиці.

Зауважимо, Олімпіада-2024 має відбутися з 26 липня по 11 серпня. Олімпійські ігри пройдуть в столиці Франції Парижі. Російські та білоруські спортсмени у нейтральному статусі можуть брати участь в Олімпійських іграх в Парижі.

Нагадаємо, виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету 19 березня заявив, що нейтральні спортсмени не братимуть участі в церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Раніше Франція висунула ідею припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор 2024 року. Так пропозицію планують зробити Росії.

Своєю чергою мер Парижу Анн Ідальго заявила, що спортсменам з Росії та Білорусі не будуть на раді на Олімпійських іграх 2024 року.

Як повідомив голова міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, будь-який нейтральний спортсмен з російським паспортом, який висловлюватиме свої політичні погляди під час Олімпіади, може бути виключений зі змагань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 28.04.2024 23:31