Фото: поліція Вінницької області

У мережі з'явилась інформація про вбивство поліцейського військовими 28-ї ОМБр: у бригаді відреагували

Двоє невідомих, яких розшукують правоохоронці за вбивство поліцейського на Вінниччині, не є військовослужбовцями 28-ї ОМБр. У підрозділи закликали не поширювати неправдивої інформації.

Про це повідомляє прес-служба бригади.

Раніше низка пабліків писали, що убивці правоохоронця є нібито військовослужбовцями цього військового підрозділу.

"Щодо трагічного інциденту з загибеллю поліцейського, який відбувся в селі Флорине Вінницької області сьогодні вночі. Дві особи, яких розшукують, — не є військовослужбовцями 28 ОМБр. Не поширюйте неправдиву інформацію", — йдеться у повідомленні бригади.

Заява 28 ОМБр щодо вбивства поліцейського на Вінниччині

Скріншот з Telegram-каналі 28-ї ОМБр

Що відомо про вбивство поліцейського на Вінниччині

Вночі 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль. В авто перебували двоє чоловіків, які відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув рядовий поліції інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 (Бершадь) Гайсинського райуправління Максим Зарецький, а його напарник був поранений.

Максиму було 20 років. З 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора року віддано служив у секторі реагування патрульної поліції.

"На території Вінницької та Одеської областей введено поліцейську операцію. Завдяки зусиллям оперативних служб вдалося встановити осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину. Орієнтування розіслано до всіх регіональних підрозділів Національної поліції", — повідомляли у поліції.

Там також наголосили, що вживаються заходи для встановлення місцеперебування та затримання осіб, причетних до вбивства правоохоронця.

Нагадаємо, 23 жовтня на Прикарпатті знайшли застреленим офіцера поліції. Інцидент трапився в приміщенні Надвірнянського відділку поліції.

Також 1 грудня у Києві поліція повідомила про жорстоке вбивство військового. Правоохоронці вже затримали підозрюваного. Тіло зниклого виявили в одній з водойм на околиці міста, а його автомобіль — в одному зі спальних районів Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.04.2024 12:59