Фото ілюстративне. Джерело: Unsplash

У Міненерго розповіли про відключення електроенергії у двох областях України

У неділю, 28 квітня, в Україні діють обмеження щодо електроенергії у двох областях. Зокрема, графіки відключень активні у Харківській області, а обмеження для промисловості — у Кривому Розі Дніпропетровської області.

Про це повідомила прес-служба Міненерго. Там зазначили, що через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі 27 квітня застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості — у Кривому Розі.

"Обмеження в цих регіонах діють і 28 квітня. В інших регіонах минулої доби споживачі не обмежувалися", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, через мережеві обмеження в Харківській області застосовуються графіки відключень для близько 200 тисяч абонентів.

У Міненерго додали, що минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією та комерційним імпортом, а аварійна допомога не залучалася.

Окрім того, тривають аварійно-відновлювальні роботи на об’єктах, атакованих ворогом під час останніх масованих обстрілів. У Чернігівській області внаслідок обстрілу відключались від електропостачання 600 абонентів у шести населених пунктах. Усіх заживлено.

На Миколаївщині внаслідок ракетного обстрілу пошкоджено газопроводи високого та низького тиску — без газопостачання залишились 163 абоненти. У Харківській області через обстріл пошкоджено газопровід, без газопостачання залишились 100 абонентів.

У Київській області через технологічне порушення на повітряних лініях двічі знеструмлювалися побутові споживачі, місцева промисловість та газорозподільна станція. Лінію включили в роботу, всіх споживачів заживлено.

У Донецькій області на одній із шахт сталося порушення у роботі вентиляційного обладнання. Через це на поверхню виведено 41 працівника. Ввечері вентиляцію включили в роботу.

Нагадаємо, міністр енергетики України Герман Галущенко розповідав, що в ніч на суботу, 27 квітня, російські загарбники атакували енергетичні об'єкти в Дніпропетровській, Івано-Франківській і Львівській областях. Відбулося пошкодження обладнання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.04.2024 12:12