Фото: Facebook Олексія Данілова

Медведєв розмріявся про поділ України за "корейським сценарієм": Данілов відправив його за курсом "російського корабля"

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов відправив заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва за курсом "російського військового корабля". Так він відреагував на слова російського політика про розділ України за принципом Північної та Південної Кореї. 

Про це секретар РНБОУ написав у своєму Twitter

 "Україна – не Корея. Не буде ніяких 38-х та інших паралелей, чужих історій й нав’язаних ззовні сценаріїв. Координати руху "російському військовому кораблю" задані, змін не передбачено, Сили оборони України працюють", — йдеться в дописі Данілова.

Раніше Медведєв написав у своєму Telegram каналі, що має інформацію про нібито обговорення питання поділу території України по "корейському сценарію". На думку російського політика, такий варіант є неможливим через "повний суверенітет та найгрізнішу зброю" у РФ.   

Що передбачає "корейський сценарій" 

Після закінчення Другої світової війни Корейський півострів, що раніше входив до володінь Японії, було розділено на дві частини під адміністраціями СРСР та США. Умовна лінія поділу пройшла по 38 паралелі. Відтоді північна частина півострова — КНДР залишилася комуністичною, а південна — Південна Корея демократичною. Обидві країни мають напружені стосунки через різну ідеологію та державний устрій. Лідери КНДР систематично заявляють про готовність силою об’єднати обидві Кореї. Для цього витрачаються колосальні кошти на озброєння та створення ядерної зброї.    

Нагадаємо, раніше Медведєв вже заявляв, що РФ не варто будувати ілюзій щодо легкого продовження війни в Україні

Політика, 07.02.2023 15:04