Фото: Pixabay

Британця звинуватили у співпраці зі спецслужбами РФ: МЗС викликало російського посла

У Великій Британії розпочався суд над чоловіком, якого підозрюють у роботі на Росію. Йому інкримінують вербування осіб для підпалу нерухомості, яка пов'язана з Україною.

Як повідомляє Reuters, 20-річний громадянин Великої Британії, на ім'я Ділан Ерл, постав перед Вестмінстерським мировим судом Лондона за звинуваченням у двох злочинах проти національної безпеки Сполученого Королівства.

Королівська прокуратура Великої Британії стверджує, що Ерл допомагав іноземній розвідувальній службі, у тому числі підозрюваний погодився провести "дослідження та розвідку цілей, а також робив спроби завербувати осіб для допомоги в такій діяльності".

Йому також було висунуто обвинувачення в підпалі комерційного приміщення, яке розташоване в Лондоні. Слідство вказало, що Ерл займався підготовкою "дій, що створюють великий ризик для здоров'я або безпеки населення Сполученого Королівства".

Reuters додає, що це перший випадок, коли звинувачення були висунуті відповідно до нового закону про безпеку, який покликаний забезпечити жорстке запобігання недружніх дій проти Великої Британії, зокрема шпіонаж.

26 квітня Управління закордонних справ і розвитку Великої Британії викликало російського посла Андрія Келіна через звинувачення в організованій Росією злочинній діяльності на території Великої Британії.

"Велика Британія залишається глибоко стурбованою звинуваченнями в організованій Росією зловмисній діяльності на території Великої Британії, а також більш широкою моделлю поведінки, яку ми спостерігаємо з боку Російської Федерації, що спонсорує таку діяльність на території інших суверенних держав", — вказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Ірані до страти засудили репера, який підтримував антиурядові протести в країні. Судова влада країни ще не підтвердила вирок Салехі. У засудженого є 20 днів, щоб подати апеляцію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.04.2024 04:27